Kι αν νικηθήκαμε δεν ήταν απ'την τύχη ή τις αντιξοότητες,αλλά απ'αυτό το πάθος μας για κάτι πιο μακρινό " Τάσος Λειβαδίτης

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Εισάγουμε 5.000 τόνους αμπελόφυλλα το χρόνο από την Κίνα

Εισάγουμε 5.000 τόνους αμπελόφυλλα το χρόνο από την Κίνα
6 χρόνια εισάγουμε αμπελόφυλλα απο τη Κίνα
Η πόλη Τουρπάν στη νοτιοδυτική Κίνα ήταν ανέκαθεν περήφανη για τα σταφύλια της, αλλά τώρα είναι περήφανη και για τα αμπελόφυλλά της.

«Τα αμπελόφυλλα ήταν βασικά άχρηστα, είτε δίνονταν ως τροφή στα πρόβατα ή πετάγονταν. Αλλά τώρα πουλάμε πολλές χιλιάδες τόνους από αυτά κάθε χρόνο στην Ελλάδα», δήλωσε ο Μπαράι Γιμπουραγίμ, διευθυντής μιας εταιρίας αποξηραμένων φρούτων στην Τουρπάν, στην αυτόνομη περιοχή Σιντζιάνγκ Ουιγκούρ.
Ο 68χρονος Μπαράι καλλιεργούσε, επεξεργαζόταν και πουλούσε σταφύλια για δεκαετίες πριν ο γιος του τον φέρει σε επαφή με Έλληνες εμπόρους που αναζητούσαν αμπελόφυλλα. Έστειλε δείγματα στην Ελλάδα και πριν περάσει πολύς καιρός οι Έλληνες αγοραστές επισκέφθηκαν το Τουρπάν. Οι Ευρωπαίοι εξέτασαν τα αμπελόφυλλα του Μπαράι και είδαν ότι πληρούν τις προδιαγραφές τους.
Σύμφωνα με τον Μπαράι, το ξηρό περιβάλλον είναι το καλύτερο για τα αμπελόφυλλα. «Το Τουρπάν είναι διάσημο για το ξηρό του περιβάλλον και φυσικά για τις σταφίδες. Άρα τα αμπελόφυλλα εδώ έχουν καλή ποιότητα», είπε. Τα αμπελόφυλλα χρησιμοποιούνται συχνά στις κουζίνες πολλών χωρών, όπως της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, όπου παρασκευάζονται τα γνωστά ντολμαδάκια.

Ο Μπαράι έχει εμπορικές συναλλαγές με Έλληνες αγοραστές εδώ και έξι χρόνια και οι ποσότητες που πουλά ετησίως έχουν αυξηθεί από τους δύο τόνους στους 5.000 τόνους. Η τιμή αγοράς έχει επίσης αυξηθεί στα πέντε γιουάν (70 αμερικανικά σεντς) ανά κιλό από τα τρία γιουάν αρχικά.
Εκτός από τα δικά του αμπέλια, ο Μπαράι αγοράζει αμπελόφυλλα και από άλλους τοπικούς παραγωγούς. «Η τιμή των φύλλων είναι σχεδόν ίση με αυτή των σταφυλιών, άρα οι τοπικοί παραγωγοί δείχνουν μεγάλο ενθουσιασμό», δήλωσε ο Μπαράι.

Οι πολεμικές συγκρούσεις και οι πολιτικές αναταράξεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην αμπελοπαραγωγή και έχουν πλήξει την αγορά αμπελόφυλλων σε περιοχές της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, των οποίων η εξάρτηση από την Σιντζιάνγκ έχει αυξηθεί, δήλωσε ο Μπαράι προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να επεκτείνει την επιχείρησή του την επόμενη χρονιά.

«Θα ήθελα να χτίσω ένα εργοστάσιο που να παράγει ντολμαδάκια εδώ και μετά να τα εξάγω», δήλωσε ο Μπαράι. «Περισσότερη προστιθέμενη αξία σημαίνει μεγαλύτερο κέρδος».
Αν κατάλαβα καλά 5.000 τόνοι Χ 1.000 κιλά ο τόνος = 5.000.000 Χ 0.70 cents είναι 3.500.000 εκατομύρια...
Κατά τα άλλα πριν απο 5 χρόνια επιστρέφαν στα χωριά 1,5 εκατ. νέοι άνθρωποι... 


ftiaxno.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.