ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ένα πολύ αληθινό και σημαντικό μέρος της << Ιστορίας >> της Νέας Κύμης ,που δυστυχώς πολλοί το χρησιμοποιούν για να <<συνδέσουν >> την Αρχαία Κούμη με αυτή την περιοχή και να μας αποδείξουν ότι αυτή η περιοχή είναι συνδεδεμένη με την μεγαλύτερη προσφορά του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού , στον Παγκόσμιο Δυτικό με την ανάπτυξη του Λατινικού Αλφαβήτου ,χωρίς βέβαια το παραμικρό αρχαίο Ιστορικό στοιχείο ή Αρχαιολογικό εύρημα .
Η περιοχή όπου αναπτύχθηκε το <<Ευβοϊκό >> Αλφάβητο , το οποίο ταξίδεψε μία τεράστια απόσταση για την εποχή του και αναμίχθηκε με έναν άγνωστο λαό , με ξεχωριστά πολιτιστικά χαρακτηριστικά , σημαίνει ότι ήταν μια πολύ ισχυρή πολιτική , στρατιωτική ,κοινωνική , ναυτική ,εμπορική δύναμη , άρα λοιπόν θα πρέπει να ήταν γνωστή στον τότε κόσμο , άρα λοιπόν θα πρέπει να έχει καταγραφεί στην Ιστορία και στην λαϊκή παράδοση ( Ελληνική Μυθολογία ) .
Η ημερομηνία μεταφοράς του Ευβοϊκού Αλφαβήτου στην Κάτω Ιταλία ( 750 π.χ. ) είναι ένας ενδεικτικός χρόνος και δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα καθ΄ότι για να υπάρξει το << Λατινικό Αλφάβητο >> χρειάστηκαν πολλοί αιώνες κοινής πολιτιστικής συμβίωσης του Αρχαίου Ελληνικού Ευβοϊκού Αλφαβήτου με το Αρχαίο Ετρουσκικό το οποίο όπως μας αναφέρουν μελετητές δεν προέρχεται από κοινές ρίζες της Ινδοευρωπαϊκής ή Ινδοιρανικής γλώσσας .
Κατά την άποψή μου το κύριο στοιχείο το οποίο ένωνε τον Ετρουσκικό λαό με το Ελληνικό στοιχείο ήταν το Εμπόριο ,άρα λοιπόν οι << Ευβοιώτες Κουμαίοι >> θα πρέπει να είχαν αναπτύξει έναν ισχυρό εμπορικό στόλο που θα ταξίδευε σε όλον τον τότε γνωστό κόσμο στην Μεσόγειο.
Το νησί μας κατά την διάρκεια της Ιστορικής της διαδρομή είχε διάφορα ονόματα ,εκείνο όμως το οποίο επικράτησε έναντι όλων των άλλων ήταν το << Εύβοια >> .
Το όνομα δεν προέρχεται από τα " καλά βόδια " που ισχυρίζονται κάποιοι αλλά από το όνομα της Πόλης ΕΥΒΟΙΑ ,την παλαιότερη ίσως πόλη του νησιού που έλαβε αυτό το όνομα από το γεγονός της γέννησης του Έπαφου του Γενάρχη των Δαναών .
Η πόλη αυτή βρισκόταν στα σημερινά Λευκονήσια ( καταποντίστηκε λόγω σεισμών ) . Στην ευρύτερη αυτή περιοχή της Βόρειας Εύβοιας δημιουργήθηκαν σημαντικές Πόλεις /Κράτη με τεράστια καταγεγραμμένη Ιστορία και πλούσια Μυθολογία , όπως η Αρχαία Κήρινθος (μία από τις λίγες πόλεις /κράτη με συμμετοχή στην Αργοναυτική εκστρατεία και στον Τρωικό πόλεμο , οι Αιγές ( όταν τον 9-8 ο π.χ. αιώνα οι Αθηναίοι εκδίωξαν τους κατοίκους της ,αυτοί κατέφυγαν στην Μακεδονία και Αιολίδα και δημιούργησαν πόλεις με το ίδιο όνομα επίσης το ίδιο έγινε με το Δίον , η Αρχαία Ιστιαία η πόλης /κράτος που ήταν επί αιώνες το << αντίπαλον δέος >> της Αθήνας , την οποίαν τελικά κατέλαβαν το 446 π.χ. ,αλλά μέσα σε λίγα χρόνια έγινε ξανά σπουδαία και χρειάστηκε η παρέμβαση των Ρωμαίων και του Μακεδόνα Άταλλου για να υποταχθεί το 198 π.χ. , αλλά να επιβιώσει ακόμα και μέχρι το 363 μ.χ. .
Μέχρι σχεδόν την Κλασσική εποχή η λέξη ΕΥΒΟΙΑ ήταν συνυφασμένη με την περιοχή του Κηρέα του Νηλέα και των Αιγών , σε αυτή λοιπόν την περιοχή αναπτύχθηκε ένας τεράστιος Πολιτισμός ο οποίος με τα πλοία της Αρχαίας Ιστιαίας και της Αρχαίας Κηρίνθου και μέσω των εμπορικών σχέσεων διαδόθηκε σε όλον τον τότε γνωστό κόσμο , αρκεί μόνο να αναφερθεί ότι η Ιστιαία διατηρούσε επίσημες << διπλωματικές / προξενικές σχέσεις >>με δεκάδες πόλεις / κράτη σε όλη τον κόσμο ενώ τα << μέτρα και τα σταθμά της >> καθόριζαν τις εμπορικές συναλλαγές μέχρι τους Ρωμαϊκούς χρόνους .
Στην Μυθολογική Ιστορία η περιοχή αυτή κατέχει πρωτεύοντα θέση με τους γάμους του Δία και της Ήρας , το Απόλλωνα με το Μαντείο του , της Ιούς , του Διόνυσου ,του Ωρίωνα , του Κένταυρου Νέσσου , του Ημίθεου Ηρακλή , κ.λπ. Μπροστά λοιπόν σε αυτόν το τεράστιο Πολιτισμό με τις γνωστές ανά το Πανελλήνιο δεκάδες αρχαίες θέσεις και με πολλές ιστορικές αναφορές ότι τους εκτός τειχών οικισμούς τους ονόμαζαν Κούμες/ Κώμες - που δυστυχώς παραμένουν ακόμη θαμμένες - , << κάποιοι >> αντιπαραβάλλουν <<Ιστορίες >> με τον σύγχρονο οικιστή της περιοχής Βελισσαράκη που οι πρόχειρες κατασκευές του για τα ζώα που τις ονόμαζε Κούμες αλλά και οι << Μαρτυρίες >> Τούρκων ότι αυτή η περιοχή που του πωλήσανε στα αρχαία χρόνια λεγόταν Κύμη , δημιούργησαν την σημερινή Κύμη και προσπαθούν να μας πείσουν ότι " εδω " δημιουργήθηκε ο Τεράστιος Πολιτισμός που << Φώτισε >> ακόμα και τους " ημιβάρβαρους " Ετρούσκους .
Η Αρχαία Κούμη λοιπόν δεν έχει Καμία σχέση με την περιοχή της σημερινής Κύμης , η περιοχή της Αρχαίας Κούμης είναι η περιοχή της << Εύβοιας >>
Σας συγχαίρω για την επιμονή σας, στη ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας στην περιοχή της β.κ.Ευβοιας. Καλη χρονιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για τά καλά σας λόγια, την υποστήριξη καί τίς ευχές σας. Εύχομαι καί τό πιστεύω ότι το 2025 θα φέρει την Ιστορική Αλήθεια στον Τόπο μας καί θά αναδειχθεί η Τεράστια Ιστορική και Πολιτιστική μας Κληρονομιά . Χρόνια Πολλά.
Διαγραφή